Autoverhuur Vliegveld Almeria

Autoverhuur Vliegveld Almeria

Why hire a car in Almería?

Almeria is een stad vol geschiedenis die vele beschavingen heeft meegemaakt: van de Feniciërs en Carthagers tot de Romeinen en Arabieren. Bewijs hiervan is het grote aantal architectonische overblijfselen die ervoor zorgen dat deze Andalusische stad van groot cultureel en historisch belang is. En er is veel te zien in Almería!

Als u vanaf de luchthaven aan de stad aankomt, raden wij u aan een auto te huren op de luchthaven van Almeríawant zo kunt u, na een bezoek aan deze mediterrane stad, eenautorit makenlangs de hele Andalusische kust. Als u zich afvraagt ​​wat u in Almería kunt bezoeken, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan het natuurpark Cabo de Gata. Dit reservaat van vulkanische oorsprong beschikt over 63 km kust en wordt zeer gewaardeerd door de talrijke aanwezige dierensoorten en het unieke karakter van zijn landschappen.

Het is niet alleen een biosfeerreservaat, maar het beschikt ook over de beste vrijwel ongerepte stranden van Almería waar niet teveel toeristen komen. Naast het meer dan beroemde strand van los Mónsul, bekend van vele filmproducties, vinden we hier de baai van Enmedio terug -gekend voor haar witte rotsachtige oppervlak-, El Playazo, met zijn kliffen en turquoise wateren, en de Cala San Pedro, synoniem met majesteit en zuiverheid.

Nu gaan we weer verder weg van de kust en richten ons in onze huurauto naar Santa Fé de Mondújar, waar we een tussenstop houden die absoluut verplicht is voor geschiedenisliefhebbers: de archeologische site Los Millares.

Deze enclave is een referentie op Europees niveau, door de opstelling van de verschillende delen van de stad en de necropolis, die waardevolle informatie heeft gegeven over de manier van leven en de organisatie van de steden op het continent tijdens de Chalcolithische periode.

Tot slot raden we u ook een bezoek aan aan de woestijn van Tabernas, bekend als 'het Europese Hollywood', aangezien hier veel westernfilms opgenomen werden. Met zoveel opties raden wij u sterk aan om een auto te huren in Almería om uw tijd hier optimaal te benutten.

Top