Autoverhuur Vliegveld Gerona

Autoverhuur Vliegveld Gerona

Why hire a car in Gerona?

Girona (Gerona in het Castiliaans) is de hoofdstad van de Catalaanse regio die dezelfde naam draagt. Er zijn vele mogelijkheden om Girona te bereiken, want er zijn goede verbindingen om er met de auto via de snelweg te geraken en er is ook een luchthaven, met diverse kantoren voor autoverhuur.

Als we meteen huurauto Girona ontdekken, kunnen we van alle charmes van de provincie genieten.

De kust van Girona, bekend als deCosta Brava, bestaat uit een reeks van stranden met kristalhelder water en wit zand waar we kunnen genieten van rust, ontspanning en vooral comfort dankzij de kwaliteit van de aanwezige diensten. Dat alles in combinatie met prachtige landschappen.

Naast stranden kunnen we in Girona ook bergen terugvinden dankzij de Catalaanse Pyreneeën gelegen in deze provincie. Daardoor zijn er verschillende activiteiten mogelijk, zoals wandelen, skiën, canyoning, bungeejumpen, etc.

In het binnenland van deze provincie vinden we charmante dorpjes zoals Besalú, een middeleeuws dorp, of Castellfollit de la Roca, een spectaculair dorp gelegen aan de rand van een klif. In dit gebied vinden we ook veel natuurlijke landschappen die ons een zeer speciale herinnering zullen achterlaten. Juist om van dergelijke uitstappen te kunnen genieten, is het zeer handig een auto te huren in Girona, aangezien het openbaar vervoer naar de dorpen vaak niet aan onze behoeften voldoet, vooral bij vakanties van een paar dagen waarin we onze tijd maximaal willen benutten.

In ieder geval hebben we in de stad van Girona ook al veel leuke dingen om te zien en doen: monumenten, straten en winkels. We kunnen beginnen met een wandeling in de oude stad, omringd door de Romeinse muur, en verdergaan met de Archeologische wandeling, de Arabische baden, de kathedraal en de Joodse wijk.

En in het centrum van de stad kunnen we in de restaurants genieten van typisch mediterrane gerechten. Aan te raden gerechten zijn el suquet de peix, el arroz marinero, visgerechten en het dessert crema catalana of de coca.

Aarzel niet, huur een auto in Girona en geniet van deze prachtige streek.

Top