Autoverhuur Vliegveld Gibraltar

Autoverhuur Vliegveld Gibraltar

Why hire a car in Gibraltar?

Gibraltar is een gebied dat behoort tot de Britse kolonie, maar datt geen deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Deze Britse kolonie, gelegen in het zuiden van het Iberisch schiereiland, tussen twee continenten en twee zeeën, behoorde toe aan Spanje tot in 1704, het jaar waarin het in Britse handen kwam na de Spaanse Successieoorlog.

Gibraltar, ook bekend als de Rots (La Roca), is de enige opening tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, waardoor het, vanuit een militair oogpunt, een strategisch punt is voor de controle van de maritieme toegang tot de Middellandse Zee.

Voordat u een auto huurt in Gibraltar, moet u weten dat de drukste zone van Gibraltar de hoofdstraat is, beter bekend onder de Engelse naam, Main Street, en deze straat is volledig voetgangersgebied. Hier vindt u vele winkels waar u allerlei belastingvrije goederen kunt kopen.

Hoewel de luchthaven van de stad dicht bij het centrum ligt, is het toch de moeite waard om een auto te huren op de luchthaven van Gibraltar voor het gemak en de onafhankelijkheid die u hierdoor krijgt om niet op het openbaar vervoer te hoeven rekenen. Bovendien kunt u met uw huurauto de Rots van Gibraltar bezoeken.

Aan de ene kant is zeker het Castillo de los Moros (Moorse kasteel) een bezoekje waard. Deze middeleeuwse burcht is een herinnering aan de Arabische bezetting van de rots, die tot de vijftiende eeuw heeft geduurd.

Aan de andere kant mag u een bezoek aan het natuurpark ook niet missen. De top van deze rotsformatie, ook wel bekend als de Zuilen van Hercules, werd in 1993 uitgeroepen tot een natuurreservaat en is beroemd omdat er de makaken van Gibraltar leven, de enige primaten die in Europa in de vrije natuur leven.

Binnen hetzelfde reservaat vindt u ook de Grot van San Miguel en 'La Alameda', een botanische tuin waar u niet alleen talrijke soorten inheemse flora terugvindt, maar ook veel soorten uit het buitenland.

Top