Autoverhuur Vliegveld Gran Canaria

Autoverhuur Vliegveld Gran Canaria

Why hire a car in Las Palmas de Gran Canaria?

Het eiland Gran Canaria, dat samen met Lanzarote en Fuerteventura de provincie Las Palmas vormt, is één van de meest populaire Canarische eilanden waar veel toeristen in de zomer naartoe trekken. Het is een plek die, door zijn circulaire vorm, speciaal lijkt te zijn ontworpen voor autoritten. U kunt vertrekken vanaf het drukke strand van Maspalomas in het zuiden van het eiland of vanaf het strand van Las Canteras - gelegen in het noorden van het eiland, in de buurt van de hoofdstad 'Las Palmas' - om een excursie te doen met de auto naar de Roque Nublo en de Pico de las Nieves. Apart van deze plekken die u een prachtig uitzicht bieden, zijn de autoritten in Gran Canaria ook de moeite waard omwille van het uitzicht dat ze bieden op het typische Canarische landschap, gekenmerkt door palmbomen en Macaronesië flora. En door deze prachtige contrasten heeft UNESCO Gran Canaria uitgeroepen tot Biosfeernatuurreservaat.

Als u liever in uw huurauto dit vulkanische eiland rondrijdt, kunt u vanaf het strand van Las Canteras - in het noorden - de route over de GC-1 weg volgen, in oostelijke richting, die zal leiden tot het eerder genoemde strand van Maspalomas, in het zuiden, beroemd om zijn duinen, palmentuin en zijn beroemde vuurtoren, waarvan de bouw in 1861 begon.

Als u op weg bent naar dit natuurreservaat, raden we u aan een tussenstop te houden in Telde, een stad met interessante archeologische vindplaatsen, bekend als een van de twee koninkrijken waaruit Gran Canaria in de oudheid bestond. Als u genoeg tijd heeft, nodigen we u ook uit om af te wijken naar het binnenland om u onder te dompelen in de grandeur van het natuurmonument van Bandama, een natuurlijke ruimte gevormd door een piek en vulkanische 'caldera' (stoomketel).

Top