Record go rent a car

This post is also available in: Ισπανικα Αγγλικα Γερμανικα Πορτογαλικα

Ένα από τα πιο δημοφιλή ταξίδια για τους τουρίστες είναι η περιήγηση στα ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 2.000 νησιά τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η μαγεία των κρυστάλλινων γαλάζιων νερών τους και τα χωριά με τα λευκά σπίτια που κυριαρχούν είναι δύο από τα μεγαλύτερα αξιοθέατά της. 

Αν αφού περιηγηθείτε στις εμβληματικές πόλεις της Ελλάδας, είτε μέσω μιας ενοικίασης αυτοκινήτου στην Αθήνα είτε μέσω μιας ενοικίασης αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθείτε να θέλετε να περιηγηθείτε στα υπέροχα νησιά της, εμείς στη Record go σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. 

  

Τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας 

  

  • Σαντορίνη, ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά της Ελλάδας 

Ίσως να είναι το γνωστότερο ελληνικό νησί. Και όχι τυχαία. Διαθέτει όλη τη γοητεία που αναζητά ο τουρίστας που ενδιαφέρεται να απολαύσει την πραγματική ουσία της έννοιας του ελληνικού νησιού: λευκά σπίτια με μπλε στέγες και μπλε πόρτες που ταιριάζουν με τα νερά της θάλασσας που τα περιβάλλει. 

Η Σαντορίνη είναι μέρος των Κυκλάδων και οι απίστευτες παραλίες της με τη μαύρη άμμο θυμίζουν την προέλευσή της ως νησί που σχηματίστηκε μετά από ηφαιστειακή έκρηξη. Μέσα στη Σαντορίνη είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε την πρωτεύουσά της, τα Φηρά, καθώς και την Οία, ίσως το πιο όμορφο και δημοφιλές παραδοσιακό ελληνικό χωριό. 

  

  • Κέρκυρα, το σμαραγδένιο νησί 

Τα τοπία της Κέρκυρας με τους ελαιώνες συνδυάζονται με τις παραλίες που λούζονται σε κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σε απόλυτη αρμονία και ομορφιά. Επιπλέον, η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της, ιδιαίτερα η μεσαιωνική, και τα νεοκλασικά βενετσιάνικα φρούρια και τα παλάτια που διέταξε να χτιστούν η αυτοκράτειρα Σίσσυ, κάνουν την Κέρκυρα ένα από τα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφθείτε. Στην Κέρκυρα υπάρχουν πολλά να δείτε. 

  

  • Μήλος, η γοητεία των μικρών ελληνικών νησιών 

  Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί του οποίου ο ιστορικός θησαυρός βρίσκεται στους αρχαιολογικούς του χώρους, καθώς η Αφροδίτη της Μήλου βρέθηκε εδώ και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Προσθέστε σε αυτό τις παραδεισένιες παραλίες και τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά ψαροχώρια, όποιος την επισκεφθεί θα την ερωτευτεί.  

Είναι σίγουρα ένα καλό μέρος για μια εκδρομή με σκάφος για να απολαύσετε το υπέροχο φυσικό τοπίο του αρχιπελάγους των Κυκλάδων. 

  

  • Μύκονος, η ψυχή του πάρτι των ελληνικών νησιών 

Η Μύκονος δεν είναι μόνο πάρτι και νυχτερινή ζωή, αλλά η ομορφιά των τόπων όπως η Χώρα, η πρωτεύουσα, και οι πόλεις με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πολύχρωμα σπίτια είναι μια πραγματική απόλαυση για τους επισκέπτες. Και μόνο χάρη στους ανεμόμυλους και τη Μικρή Βενετία, αξίζει να αναφέρεται ως ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Και, αν αμφιβάλλετε γι’ αυτό, ρίξτε μια ματιά σε όλα όσα μπορείτε να δείτε στη Μύκονο. 

  

  • Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων 

Η Νάξος είναι το ιδανικό ελληνικό νησί για να χαθείτε περιπλανώμενοι στα μικρά, στενά δρομάκια της και να ανακαλύψετε ένα από τα προπύργια της κληρονομιάς της ελληνικής χώρας: την Πορτάρα ή την πύλη αυτού που απέμεινε από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. 

  

  • Κρήτη και ο Μινώταυρός της 

Στην Κρήτη, συνδυάζονται παραλίες με κρυστάλλινα νερά και χωριά με όμορφα φυσικά τοπία και ιστορία. Το παλάτι της Κνωσού και ο λαβύρινθος όπου λέγεται ότι ήταν φυλακισμένος ο περίφημος Μινώταυρος της ελληνικής μυθολογίας είναι παραπάνω από αρκετοί λόγοι για να επισκεφθείτε την Κρήτη. 

  

  • Ρόδος, το μαγικό νησί του Κολοσσού   

Η Ρόδος είναι μέρος του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων και μέρος της ελκυστικότητάς της έγκειται στη μεσαιωνική ιστορική κληρονομιά της: μεγάλα τείχη και παλάτια, καθώς και αρχαίοι ναοί διάσπαρτοι μεταξύ της παλιάς και της νέας πόλης της Ρόδου. Και η μαγεία της δεν τελειώνει εκεί, γιατί όλα ξεκινούν με τον περίφημο Κολοσσό της Ρόδου. 

  

  

Εκτός από τα 7 πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας σε αυτόν τον κατάλογο, υπάρχουν πολλά ακόμη που σίγουρα θα θέλετε να επισκεφθείτε, αλλά αυτή η περιήγηση θα σας δώσει μια ιδέα για τη φήμη που έχει η Ελλάδα για τα νησιά της. 

Απολαύστε την οδήγηση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας

στους καλύτερους προορισμούς στην Ισπανία με τις φθηνότερες τιμές

Record go Club

> Απολαύστε αποκλειστικές εκπτώσεις στην υπηρεσία ενοικίασης.
> Λάβετε email σχετικά με τις ειδικές προσφορές και τα τελευταία νέα μας.
> Εύκολη κράτηση από τον προσωπικό σας χώρο.