Record go rent a car

This post is also available in: Ισπανικα Αγγλικα Γερμανικα Πορτογαλικα

Όταν μιλάμε για το Πάρκο Güell, μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου στην πόλη της Βαρκελώνης. Είναι επίσης ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης. 

 

Πού βρίσκεται το Πάρκο Güell; 

Το πάρκο Güell βρίσκεται ανάμεσα στις γειτονιές La Salut, Vallcarca i els Penitents, el barri del Coll, el Carmel και Can Baró, οι οποίες ανήκουν στις περιοχές Gràcia και Horta-Guinardó. 

Στην περιοχή ζουν περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι, οι οποίοι απολαμβάνουν το πράσινο του πάρκου Güell. Η θέση του στο λόφο Muntanya Pelada ή El Carmel καθιστά αυτό το πάρκο έναν χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής, τους επισκέπτες και τους τουρίστες. Το πάρκο Güell είναι ένα από τα βασικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στη Βαρκελώνη. 

 

Οι απαρχές του πάρκου Güell 

Το πάρκο Güell άρχισε να δημιουργείται τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια του 20ού αιώνα και εγκαινιάστηκε τελικά το 1926. Ο Eusebi Güell ήταν ο δημιουργός και ιδρυτής του. 

Ο Eusebi Güell ήταν κόμης και πλούσιος επιχειρηματίας από αστική καταλανική οικογένεια και ήταν επίσης στενός φίλος και προστάτης του Antoni Gaudí. Ως εκ τούτου, ο Gaudí δεν φιλοτέχνησε μόνο την αρχιτεκτονική του Πάρκου Güell, αλλά και το Παλάτι Güell και διάφορους χώρους που ανήκαν σε αυτό το σημαίνον μέλος της κοινωνίας της Βαρκελώνης στις αρχές του 20ού αιώνα. 

Ο ίδιος ο Güell, μαζί με τον Gaudí, σκέφτηκαν αυτό το πάρκο ως έναν χώρο με ασύγκριτο φυσικό τοπίο μέσα στην πόλη, όπου θα μπορούσαν να ενσωματωθούν κατοικίες υψηλών προδιαγραφών με όλες τις πιθανές τεχνολογικές εξελίξεις. Πραγματικά, μιλάμε για ένα σύνολο όπου η μέγιστη άνεση, ο συμβολισμός και η μυθολογία συγχωνεύονται με τα φυσικά στοιχεία και πολλά πολιτικά, θρησκευτικά και ιδεαλιστικά στοιχεία της εποχής. 

 

Τι να δείτε και να κάνετε στο Πάρκο Güell: ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε στη Βαρκελώνη 

 

Όπως είπαμε, το πάρκο Güell κρύβει ένα σωρό καλλιτεχνικούς συμβολισμούς που κάνουν την επίσκεψή σας σε αυτό σχεδόν σαν να επισκέπτεστε ένα μουσείο. Για το λόγο αυτό, εδώ επισημαίνουμε τα πιο σημαντικά σημεία που δεν πρέπει να χάσετε αν επισκεφθείτε το πάρκο Güell. Κρατήστε σημειώσεις! 

 

  • Η είσοδος του πάρκου Güell. Ήδη στα προπύλαια της εισόδου στο πάρκο ο Γκαουντί άφησε αναφορές τόσο στη βιομηχανική πρόοδο των αρχών του 20ού αιώνα όσο και στην ανάπτυξη της καταλανικής αστικής τάξης με ελληνορωμαϊκές και θρησκευτικές αλληγορίες που συμβολίζουν την είσοδο στον Παράδεισο. 
  • Τα περίπτερα του πάρκου Güell. Το περίπτερο του θυρωρού και το περίπτερο της διοίκησης είναι αναμφίβολα τα κτίρια που διαθέτουν τα περισσότερα στοιχεία της ουσίας του Gaudí. Η οργανική δομή τους, ενσωματωμένη στο περιβάλλον φυσικό τοπίο και η χρήση της καταλανικής τεχνικής των θόλων, είναι μια θαυμάσια αντανάκλαση της τέχνης του Gaudí στα καλύτερά της. 
  • Σκάλες του πάρκου Güell. Από την ίδια την είσοδο, μια σκάλα οδηγεί στη λεγόμενη Υπόστυλη Αίθουσα, στο κέντρο της οποίας τρία σιντριβάνια βρίσκονται ενσωματωμένα σε γλυπτό σύνολο. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ο δράκος ή η σαλαμάνδρα, μήκους άνω των δύο μέτρων, κατασκευασμένος από τούβλα με την τεχνική που είναι ευρέως γνωστή ως ψηφιδωτό. 
  • Υπόστυλη αίθουσα του Πάρκου Güell. Γνωστή και ως αίθουσα με τις εκατό κολώνες, είναι μια αίθουσα που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως κεντρική αγορά από τους κατοίκους της περιοχής.  
  • Η πλατεία της Φύσης. Έχοντας σχεδιαστεί με τη μορφή ελληνικού θεάτρου για συναντήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεχωρίζουν τελικά οι αρχιτεκτονικές αρετές του: το αμφιθέατρο, οι πλευρικές κολόνες και η υπερυψωμένη θέση του, καθώς και η χρήση της τεχνικής του ψηφιδωτού (trencadís). 
  • Ο Γολγοθάς (El Calvario). Ένα ύψωμα όπου ο Gaudí ήθελε να χτίσει ένα παρεκκλήσι, αλλά όταν το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε τελικά, χτίστηκε αυτό που παραμένει μέχρι σήμερα: ένας μνημειώδης πέτρινος σταυρός που συμβολίζει τα Πάθη του Ιησού. 

 

Υπάρχει εισιτήριο για την επίσκεψη στο πάρκο Güell; 

 

Επειδή πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Βαρκελώνης, προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, από το 2013 απαιτείται εισιτήριο εισόδου για την είσοδο στη μνημειακή περιοχή του πάρκου. Ωστόσο, το υπόλοιπο πάρκο έχει ελεύθερη πρόσβαση και η πρόσβαση στην περιοχή αυτή είναι εντελώς δωρεάν. 

 

 Άλλα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη εκτός από την επίσκεψη στο Πάρκο Güell 

 

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στη Βαρκελώνη και τα περίχωρά της είναι μια επιλογή γεμάτη δυνατότητες. Αν φτάσετε στο Τ1 ή στο Τ2, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας χωρίς να χάσετε ούτε λεπτό. Αν, για παράδειγμα, φτάνετε με τρένο στη Βαρκελώνη και χρειάζεστε ένα όχημα για να μετακινηθείτε στην επαρχία της Καταλονίας με το δικό σας ρυθμό, η ενοικίαση αυτοκινήτου στον σιδηροδρομικό σταθμό Barcelona Sants ή ακόμη και η ενοικίαση μοτοσικλέτας στον σιδηροδρομικό σταθμό Barcelona Sants είναι μια άλλη επιλογή που έχετε για να απολαύσετε τη διαδρομή σας. 

Απολαύστε την οδήγηση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας

στους καλύτερους προορισμούς στην Ισπανία με τις φθηνότερες τιμές

Record go Club

> Απολαύστε αποκλειστικές εκπτώσεις στην υπηρεσία ενοικίασης.
> Λάβετε email σχετικά με τις ειδικές προσφορές και τα τελευταία νέα μας.
> Εύκολη κράτηση από τον προσωπικό σας χώρο.